طرز تهیه دمپخت سیر

طرز تهیه دمپخت سیر و نرگسی خواص دمپخت سیر دمپخت سیر شیرازی با گوشت دمپخت سیر ساده

دمپخت سیر، یک غذای خوشمزه و ساده شیرازی است. این غذا بسیار زیباست و در عین حال خیلی سریع آماده می شود. به طور کلی دمپخت های ایرانی را با برنج اعلای ایرانی یا برنج نیم دانه ایرانی درست می کنند. از آن جایی که دمپخت سیر را با سیر تازه درست می کنند؛ دمپخت سیر در فصل هایی که سیر تازه در دسترس است پخته می شود. ما در این مقاله به آموزش دمپخت سیر شیرازی می پردازیم. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دمپخت سیر در ادامه با سایت اموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
عدس ۱ پیمانه
برنج ۲ پیمانه
هویج ۱ عدد
تره، جعفری، شوید ۲۰۰ گرم
سیر تازه به میزان دلخواه
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زرچوبه به میزان لازم

طرز تهیه دمپخت سیر

مرحله اول

برای تهیه دمپخت سیر خوشمزه و مخصوص به روش اصیل شیرازی ابتدا باید برنج را پاک کرده و خوب بشویید. برنج را نسبت به نوع آن چند ساعتی در آب و کمی نمک بخیسانید. البته بهتر است عدس را نیز یک ساعتی بخیسانید.

مرحله دوم

هویج ها را شسته و پوست بگیرید. در دو قابلمه کوچک آب بریزید. هویج را بر روی تخته برش به شکل نگینی خرد کنید. هویج را در یکی از قابلمه ها ریخته و بگذارید تا کمی نرم شود. البته می توانید آن را بخارپز نیز بکنید.

مرحله سوم

در قابلمه دیگر عدس را ریخته و بگذارید تا بپزد و آب آن کشیده شود. یادتان باشد که اگر عدس بیش از اندازه بپزد له می شود. برنجی را که از قبل خیسانده اید به همره ۲ پیمانه آب و همین طور سبزی های خرد شده بپزید.

مرحله چهارم

برای خوش رنگ شدن پلو می توانید در صورت تمایل به آن کمی زردچوبه اضافه کنید. وقتی که کمی از آب برنج کشیده شد؛ عدس پخته شده، هویج و همین طور سیر های خرد شده را به آن اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم.

مرحله پنجم

ابتدا برنج را با مواد به خوبی مخلوط کرده تا یکدست شوند، سپس روی آن دمکنی می گذاریم تا بپزد. پیشنهاد ما به شما این است که دمپخت سیر شیرازی را به همراه ترشی لیته یا سالاد شیرازی سرو کنید.