طرز تهیه نخود پلو با گوشت ریش ریش خوشمزه و مخصوص
طرز تهیه نخود پلو با گوشت ریش ریش
نخود پلو با گوشت، یک غذای بی دردسر و راحت تر از چلو خورش، غذایی که در عین خوشمزگی مقوی و پر خاصیت است. غذایی که از یکی از پر خاصیت ترین حبوبات که همان نخود است، در تهیه آن استفاده می شود. نخود دارای املاح، ویتامین و پروتئین های متعددی است که با این خواص، این غذا بعلاوه پروتئین گوشت قرمز، یک غذای کامل و مقوی به حساب می آید که می تواند در مواقع سرماخورگی یا پرهیز غذایی به عنوان یک مکمل خوب و کمک کننده غذایی، از آن استفاده کرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نخود پلو با گوشت ریش ریش در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۳۵۰ گرم |
نخود | ۱ پیمانه |
پیاز بزرگ | ۲ عدد |
روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه و ادویه کاری | به میزان لازم |
پودر زعفران | نصف قاشق چای خوری |
دارچین | به مقدار لازم |
کشمش | نصف پیمانه |
رب انار ملس | ۲ قاشق غذا خوری |
برنج | ۳ پیمانه |
طرز تهیه نخود پلو با گوشت ریش ریش
مرحله اول
برای تهیه نخود پلوی خوشمزه با گوشت ریش ریش در ابتدای کار، نخود را از شب قبل خیس می کنیم و چندبار آب آن را عوض کرده و با کمی آب درون یک قابلمه می ریزیم و آبپز می کنیم. وقتی که کامل پخت، آن را درون آبکش ریخته و کنار می گذاریم.
مرحله دوم
گوشت گوسفندی را با ادویجات و یک پیاز درون قابلمه می ریزیم. کمی آب اضافه کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد. می توان از زودپز نیز برای این کار استفاده کرد. وقتی که گوشت کامل پخت، آن را از قابلمه خارج کرده و ریشریش می کنیم.
مرحله سوم
در این مرحله یکی دیگر از پیاز ها را شسته و پوست می کنیم. سپس به صورت خلالی خرد می کنیم. یک تابه را روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. سپس پیاز ها را به آن اضافه کرده و در ابتدای کار بدون روغن تفت می دهیم تا رنگ آن عوض شود.
مرحله چهارم
بعد روغن را به آن اضافه کرده و سرخ می کنیم و گوشت ریشریش شده را به پیاز اضافه می کنیم. نمک، فلفل سیاه، ادویه کاری، پودر زعفران و دارچین را به آن اضافه کرده و با هم تفت میدهیم تا گوشت خوب طعمدار و سرخ شود.
مرحله پنجم
سپس نخود و کشمش را هم به آن اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. نباید کشمش زیاد سرخ شود چون سریع می سوزد. حالا رب انار ملس را به آن اضافه کرده و یک ملاقه آب گوشت هم اضافه می کنیم تا خوب باهم مخلوط و طعمدار شوند.
مرحله ششم
برنج را که یک ساعت قبل خیس کرده ایم، درون قابلمه آب جوش می ریزیم و می گذاریم تا نیم پز شود. سپس آن را آبکش کرده و درون یک قابلمه می ریزیم و با کمی روغن و حرارت کم دم می کنیم. وقتی که برنج دم کشید، هنگام سرو با مواد مخلوط کرده و سرو می کنیم.
۴
۲