🌟 اجتماعی

مدیریت اختلاف و قهر در دوره نامزدی چگونه است؟

افسانه صمدزاده روانشناس و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره پیامدهای قهرهای طولانی مدت زوجین گفت: قهرهای طولانی مدت زوجین با یکدیگر سبب دلسردی و دوری زن و مرد از هم می‌شود.

وی افزود: فردی که قهر می‌کند فشار روانی زیادی را متحمل می‌شود و انرژی روانی زیادی را از دست می‌دهد، همچنین قهر موجب ایجاد فاصله عاطفی و شناختی بین دو طرف می‌شود و به مرور زمان دلسردی زن و مرد را به همراه دارد.

این روانشناس گفت: قهر عملی ناکارآمد و بچه‌گانه است، بنابراین باید زوجین یاد بگیرند که برای حل مشکلات به یکدیگر فرصت دهند و سعی در یادگیری مهارت‌های ارتباطی موثر داشته باشند.

علل اختلافات در دوران نامزدی

صمدزاده با اشاره به علل بروز اختلافات میان زوجین در دوران نامزدی تصریح کرد: داشتن باورهای نادرست درباره خانواده همسر، بی اطلاعی از مهارت‌های زندگی و چگونگی رفتار با طرف مقابل، انتظار تغییر کردن رفتار فرد مقابل، توقعات زیاد و غیرمنطقی زوجین از هم، برانگیخته کردن حس حسادت، مقایسه کردن و ابراز علاقه نادرست از جمله دلایل بروز اختلاف میان زن و مرد در دوران نامزدی هستند.

کدام مشکلات دوران نامزدی را جدی بگیریم؟

وی در ادامه تأکید کرد: لازم است زوجین در دوران نامزدی و پیش از ازدواج به مسائل مختلفی از جمله اعتیاد به مواد مخدر و انواع محرک‌ها، بزهکاری (نشان دهنده یک اختلال روانی شخصیت ضداجتماعی و تقریبا درمان ناپذیر است، بنابراین یا باید از یک روانشناس کمک گرفته شود و یا زوجین از یکدیگر جدا شوند)، اسکیزوفرنی، بیماری های کم خطر مانند تالاسمی ماژور،ام اس،مشکالت قلبی جدی و… توجه کنند.


بیشتر بخوانید

  • چگونه یک ازدواج موفق داشته باشیم؟
  • شخصیت‌ ساختگی دوران نامزدی همیشه ماندگار نیست

این روانشناس درباره چگونگی مدیریت دعوا در دوران نامزدی گفت: زوجین با صحبت کردن، مشکلات را بررسی و برای پیدا کردن راه حل، تلاش کنند. گذشت داشته باشند و سعی کنند که مسائل کوچک را بزرگ نکنند. زوجین به نحوه صحبت کردن خود توجه داشته باشند. بسیاری از اختلافات یا به خاطر لحن و استفاده نادرست از کلمات است و یا به دلیل سوءتفاهم‌هایی است که به هنگام صحبت کردن به وجود می آیند، لذا بهتر است آستانه تحمل خود را بالا ببرند.

وی تاکید کرد: قبول کنید که شما هم بخشی از مشکل پیش آمده هستید و دعوا امری دو طرفه است. مسائل و احساسات خود را به خوبی شرح دهید و سعی کنید جزئیات را با یکدیگر بررسی و در صورت نیاز به مشاور رجوع کنید.

صمدزاده افزود: اگر با قهر از خانه بیرون آمدید، این راهکار خوبی برای اینکه مشکل خانوادگی شما و همسر و مسئله خانوادگی شما با پدر و مادر حل شود نیست. با فرستادن یک پیامک، باب گفت‌وگو را باز کنید و یا بگذارید سر فرصت با ادبیات مناسب با یکدیگر صحبت کنید و حرمت همدیگر را نگه دارید. باید در مورد مسائل با یکدیگر بدون خشم و بی ادبی صحبت کرد و نباید اجازه داد که این ناراحتی ها روی هم تلمبار شود و از یکدیگر دور شوید.


بیشتر بخوانید

  • نکات مهمی که در دوران نامزدی باید بدانید

انتهای پیام/

منبع:yjc.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *