طرز تهیه قلیه قجر

قلیه قجر , طرز تهیه قلیه قجر , دستور پخت قلیه قجر

قلیه قجر یکی از انواع غذاهای مخصوص و قدیمی ایرانی است که در مجالس مهم سرو می شده است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه قلیه قجر در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرم
چغندر۱ پیمانه
هویج۱ پیمانه
پیاز۲ عدد
باقلا½ پیمانه
رب انار۲ قاشق غذاخوری
شکر۲ قاشق غذاخوری
نعناع خشک۲ قاشق غذاخوری
سیر داغ۱ قاشق مرباخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

طرز تهیه قلیه قجر

مرحله اول

برای تهیه قلیه قجر سنتی ابتدا پوست چغندر و هویج را می گیریم، سپس به صورت نگینی درشت خرد می کنیم. در ادامه هویج و چغندر را به همراه ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم.

مرحله دوم

در این مرحله یکی از پیازها را رنده می کنیم، سپس آب اضافی شان را می گیریم. در ادامه پیاز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه داخل یک کاسه مناسب با هم ترکیب می کنیم.

مرحله سوم

حالا ترکیب گوشت را به کوفته های قلقلی کوچک به اندازه گردو تبدیل می کنیم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم، سپس کوفته های قلقلی را اضافه کرده و سرخ می کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله یک قابلمه آب روی حرارت قرار می دهیم و صبر می کنیم تا آب جوش بیاید، سپس ۱ قاشق نمک اضافه کرده و مخلوط می کنیم. پس از اینکه آب جوش آمد، باقلا را اضافه کرده و اجازه می دهیم ۳ دقیقه درون آب جوش بماند.

مرحله پنجم

حالا باقلا را آبکشی کرده و به قابلمه حاوی هویج و زردچوبه اضافه می کنیم. در ادامه پیاز باقیمانده را به صورت نگینی خرد می کنیم، سپس پیاز را به همراه کمی روغن به یک قابلمه مناسب اضافه می کنیم.

مرحله ششم

حالا پیاز را کمی تفت می دهیم تا سبک شود، سپس سیرها را رنده می کنیم و به همراه نعناع به قابلمه اضافه کرده و با هم کمی تفت می دهیم. در ادامه رب انار را اضافه می کنیم و یک دقیقه تفت می دهیم.

مرحله هفتم

در این مرحله گوشت های قلقلی را به همراه چغندر، هویج و باقلا به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد. در اخر طعم خورش را می چشیم و در صورت نیاز مقداری کمی شکر اضافه می کنیم.