🌟 فرهنگی

درس حضرت خدیجه (س) برای استفاده درست از ماه ضیافت الهی/ انفاق را از بانوی وفادار پیامبر بیاموزیم

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت خدیجه (س) به دلیل اینکه اعتقاد به حقانیت رسالت حضرت رسول (ص) داشت و می‌دانست آنچه که آن حضرت می‌گوید و می‌اندیشد و انجام می‌دهد همگی برگرفته از فرامین الهی است، در نهایت تمام وجود و هستی خود را فدای رسول خدا (ص) و دین مبین اسلام کرد.

حضرت خدیجه (س) اولین و وفادارترین همسر پیامبر گرامی اسلام (ص) شناخته می‌شود. از ویژگی حضرت خدیجه (س) نسبت‏ به پیامبر (ص)، درک ارزش‌‏های واقعی ایشان در برابر فریبندگی‏‌های ظاهری و دنیوی بود. او معنای کمالات انسانی را به خوبی شناخت و چون توانست آن را تنها در وجود پیامبر اکرم (ص) بیابد، حاضر شد تمام شخصیت و دارایی خود را برای درک آن فدا کند و در این راه هم از مال خود و هم از موقعیت اجتماعی‏‌اش گذشت.


بیشتر بخوانید

  • خدیجه کبری (س) اولین مدافع حریم اهل بیت (ع)/ کفنی که از بهشت برای ام المومنین رسید

سرمایه‌گذاری بر روی تقویت و تداوم دین اسلام برای آن بانو سودآوری معنوی داشت و آن حضرت اعتقاد داشت که باید چنین سرمایه‌گذاری انجام دهد. اموال حضرت خدیجه (س) به حدی بود که کاروان او سنگین‌ترین کاروان بود و بیشترین محموله‌ها متعلق به او بود، اما آن حضرت تمام هستی خود را فدای دین اسلام کرد. زیرا به رسالت رسول خدا (ص) و این دین باور قلبی داشت، حضرت خدیجه (س) به این باور رسیده بود که پیامبر (ص) تمام هستی و وجود خود را برای هدایت بشر گذاشته است.

حجت الاسلام و المسلمین سید مسعود قوامی سخنران و کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگارحوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، به جایگاه والای حضرت خدیجه (س) اشاره و مطرح کرد: حضرت خدیجه (س) در زمانی که اسلام در حال شکل گیری و رشد بود پا به میدان و یاری رسول خدا (ص) گذاشت و با انفاق فی سبیل الله از عمر، وقت و مال خویش اسلام را حفظ کرد و به عنوان الگویی تمام عیار برای مردان و زنان مسلمان به حساب می‌آید.

وی افزود: با کمی تامل در تاریخ مشاهده می‌کنیم گاهی اوقات انسان می‌خواهد امر خیری را انجام دهد، اما هنگام ورود با تبلیغات منفی مواجه می‌شود که توان مقابله با آن را ندارد و در میانه راه شانه خالی می‌کند. اهمیت کار خدیجه کبری (ص) به عنوان یک ابر زن از آن جهت است که این بانوی با فضیلت از تمام مال خویش گذشت و حتی حرف و کنایه مردم بر روی ایشان تاثیری نداشت.

درس حضرت خدیجه (س) برای استفاده از ماه ضیافت الهی/انفاق را حضرت خدیجه (س) بیاموزیم

این کارشناس مذهبی ادامه داد: بحث مقاومت در برابر تبلیغات منفی یک مولفه بسیار مهم است، زیرا شخصی که می‌خواهد انفاق کند تمام جبهه شیطان شروع به فعالیت می‌کنند تا جلوی انجام کار خیر را از او بگیرند. امیرالمومنین (ع) نیز در همین زمینه می‌فرمایند: «وَلا تَأْخُذُهُ فِى اللَّهِ لَوْمَهُ لائِمٍ»؛ و در راه رضاى خدا از ملامت و سرزنش بدگویان باکى نداشت. این ویژگی است که در شخصیت والای حضرت خدیجه (س) موج می‌زد.

درس حضرت خدیجه (س) برای استفاده از ماه ضیافت الهی/انفاق را حضرت خدیجه (س) بیاموزیم

حجت الاسلام قوامی تصریح کرد: موضوع انفاق در قرآن کریم بسیار تاکید شده و به نوعی از ارکان ایمان به پروردگار محسوب می‌شود. معمولا انسان‌های تاجر سرمایه خود را به گونه‌ای هزینه می‌کنند که سود سرشاری نصیبشان شود، اما در انفاق بازگشت سرمایه در بُعد معنوی است و آنچه برای سرمایه گذار در انفاق اهمیت دارد رضایت پروردگار است، حضرت خدیجه (س) نیز توانستند از این امتحان الهی سربلند خارج شوند و مال خود را در راه خدا بذل و ایثار کردند.

درس حضرت خدیجه (س) برای استفاده از ماه ضیافت الهی/انفاق را حضرت خدیجه (س) بیاموزیم

وی اظهار کرد: در اسلام قانونی به نام مواسات و همسان سازی وجود دارد و انفاق بر اساس قانون مواسات پایه گذاری شده است و کسی که در جامعه اسلامی تربیت شده؛ اخلاق اسلامی در او رشد پیدا کرده در نتیجه این شخص با تمام این تربیت‌ها خودش را همسان مردم می‌کند یعنی از مال خویش به اندازه‌ای که می‌تواند بذل می‌کند تا دیگران را در سختی و مشقت نبیند و این نتیجه همان تربیت اسلامی است.

درس حضرت خدیجه (س) برای استفاده از ماه ضیافت الهی/انفاق را حضرت خدیجه (س) بیاموزیم

این پژوهشگر مذهبی ادامه داد: حضرت خدیجه (س) از خو و تربیت اسلامی برخوردار بود و توانست در این امتحان بزرگ الهی موفق شود. حال در ماه مبارک رمضان که شیاطین در غل و زنجیر هستند انسان موقعیت بهتری پیدا می‌کند برای انفاق به نیازمندان؛ زیرا در این ایام قلب انسان رقیق‌تر و مستعد‌تر برای پذیرش عوامل الهی است.

حجت الاسلام قوامی در پایان گفت: ما باید در ماه رمضان از شرایط موجود برای رشد و ترفیع درجات روحی خودمان استفاده کنیم و تا زمانی که شیاطین در غل و زنجیر هستند و قلبمان رقیق است قسمتی از اموالمان را که می‌توانیم در راه خدا صرف کنیم.

انتهای پیام/

منبع:yjc.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *