? اجتماعی

راهکار کنترل نگرانی از چیز‌هایی که تحت کنترل ما نیستند

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از  Forbes کنترل کردن مسائل در زندگی بسیار مهم است امّا باید بدانید هرقدر بیشتر در تلاش باشید هر آن چه که در اطرافتان است را کنترل کنید، احساس اضطراب بیشتری هم خواهید داشت. بنابراین، این یک چرخه فکری درستی نیست و باید سعی کنید که آن را بشکنید و تلاش کنید که روی خود تسلط داشته باشید و بتوانید خود را کنترل کنید چرا که نگرانی درمورد چیز‌هایی مانند شرایط اقتصادی و یا رفتار آزاردهنده شخص دیگری که نمی‌توانید کنترل کنید باعث می‌شود شما آن طور که باید، نتوانید از قدرت ذهنی لازم برای بهترینِ خود بودن استفاده کنید.

کنترل کردن بیش از حدّ همه چیز می‌تواند به عادت‌های سمی‌ و مضرّ دیگری نیز منجر شود که از آن جمله می‌توان به سرزنش کردن بیش از حدّ خود و یا مدیریت کردن هرچند کم دیگران اشاره کرد.

خوشبختانه, شما مجبور نیستید به عنوان یک فرد همیشه نگران, به صورت مادام العمر از همه چیز کناره بگیرید و می توانید ذهن خود را کنترل کنید و به مغز خود یاد دهید که متفاوت فکر کند.

در این مطلب, به سه راهکاری اشاره کرده ایم که دفعه بعد, هنگام روبرو شدن با مسائلی که نمی توانید کنترل کنید, انجام دهید.

احساس کنترل واقع بینانه ای ایجاد کنید

آن چه که تحت کنترل شماست و یا نمی توانید کنترل کنید را شناسایی و مشخص کنید. به عنوان مثال؛ اگرچه شما می توانید میزان جذابیت تبلیغات بازاریابی خود را کنترل کنید امّا نمی توانید موضوع استقبال مردم از خرید محصول شخصی تان را تحت کنترل خود درآورید یا علاوه بر این, شما می توانید ابزارهای موردنیاز به منظور موفقیت را برای کارمندان و نیروهای کاری خود فراهم کنید امّا نمی توانید آن ها را مجبور به بهره وری کنید.

وقتی یک تعادل خوب و سالمی از کنترل کردن در تمامی شرایط را فراهم می کنید, می بینید که می توانید نگرش و رفتار خود را انتخاب کنید امّا نمی توانید بسیاری از عوامل خارجی را تحت کنترل خود درآورید. بنابراین, وقتی با مشکلی روبرو شدید یا به خاطر موضوعی ناراحت هستید از خود بپرسید: ” آیا این مشکلی است که می توانم حل کنم؟ یا باید حس و نگرشم در خصوص این مشکل را تغییر دهم؟ ” 

اگر این مشکل به صورتی است که تحت کنترل شماست و می‌توانید برای برطرف شدن آن کاری کنید با این مشکل مقابله کنید، امّا اگر خارج از کنترل شماست، سعی کنید تمرکزتان را روی تغییر حالت عاطفی و احساسی خود بگذارید.


بیشتر بخوانید:

  • تکنیک‌هایی برای تقویت تمرکز حواس

وقتی که امور از کنترل شما خارج می‌شوند از مهارت‌های سالم کنارآمدن با موضوع استفاده کنید که این مهارت‌ها می‌توانند شامل سرگرمی، مدیتیشن و تمرین مراقبه باشند.

برای اوقات نگرانی خود زمانبندی کنید

اغلب افرادی که به منظور درمان چگونگی جلوگیری از نگرانی و یا اضطراب‌های ناشی از آن به مطب درمانی من مراجعه می‌کنند به دنبال راه حلی سریع و آسان برای این منظور هستند، امّا واقعیت این است که اگرچه هیچ ترفند جادویی و راهکار و قرص خاصی وجود ندارد که جوابدهی سریعی داشته باشد و بلافاصله باعث شود که دیگر نگران نباشید، امّا یک ترفند روانشناختی وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند تا بتوانید نگرانی خود را مهار کنید و آن هم این است که اوقات نگرانی خود را زمانبندی کنید.

شاید این ترفند، خنده دار به نظر برسد، امّا واقعا موثر است و مطالعاتی نیز در این خصوص انجام شده است.

اگر از جمله افرادی هستید که نگرانی، هر روز به سراغتان می‌آید باید برای این منظور زمانبندی کنید؛ به طوری که هر روز ۱۵ دقیقه نگران موضوع موردنظرتان باشید و آن را در در نقویم خود علامت گذاری کرده و یا به برنامه روزانه خود اضافه کنید.

به این جمله فکر کنید که ” من هر روز از ساعت ۷ – ۷:۱۵ بعدازظهر را به نگرانی مسائل آن روز خود اختصاص می‌دهم. ” هرچند که شاید تمایل نداشته باشید درست قبل از انجام کار‌های دیگر و یا حتی استراحتتان نگران باشید و شاید این موضوع شما را بیدار نگه دارد، امّا باید بدانید زمانبندی کردن برای نگرانی باعث می‌شود که تمام روز درگیر نگرانی ناشی از کار‌های خود نباشید و با برنامه‌تر پیش بروید.


بیشتر بخوانید:

  • واکاوی نقش محیط در شکل گیری شخصیت انسان

بنابراین، هر زمانی که خارج از زمانبندی‌ای که برای نگرانی خود اختصاص داده اید این حس را داشتید به خود یادآوری کنید که دیگر وقت نگرانی نیست و زمان برنامه ریزی خود، وقت کافی برای فکر کردن در خصوص این نگرانی‌ها خواهید داشت.

هنگامی که زمان نگرانی شما رسید می‌توانید در همان بازه زمانی، نگران هر آن چه که ذهنتان را درگیر کرده است، باشید و به همین دلیل، بهترین کار این است که بنشینید و به تمامی نگرانی‌هایی که خارج از کنترل شما هستند فکر کنید و حتی در صورت تمایل می‌توانید آن‌ها را یادداشت کنید.سپس، پس از گذشت ۱۵ دقیقه به خود بگویید زمان آن فرا رسیده است که به شرایط عادی زندگی خود بازگردید.

بلند شوید و به کار‌های معمول خود بپردازید چراکه تحقیقات نشان می‌دهند با تمرین مداوم، شما فقط ۱۵ دقیقه در روز نگران مسائل مختلف زندگی و کار خود هستید و اگر این موضوع به صورت عادی درآمد، این بدان معناست که پیشرفت زیادی کرده اید.

عضله ذهنی خود را بسازید

تقویت ذهنی مستلزم این است که شما حس کنترل متعادلی داشته باشید.

به هر حال، باید بدانید که اگرچه می‌توانید کار‌های زیادی به منظور افزایش شادی و موفقیت خود انجام دهید، امّا نمی‌توانید همه عوامل و کار‌های اطراف خود مانند آب و هوا، اقتصاد و یا حتی چگونگی رفتار با دیگران را کنترل کنید. زیرا وقتی دیگر نگران چیز‌هایی نباشید که نمی‌توانید کنترل کنید, وقت و انرژی بیشتری خواهید داشت تا صرف چیز‌هایی کنید که می‌توانید آن‌ها را تحت کنترل خود درآورید و این موضوع می‌تواند برای شما کلیدی باشد تا بتوانید بیشترین پتانسیل را بدست آورید.

ترجمه از فاطمه میرزایی

انتهای پیام/

منبع:yjc.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *