سهام این شرکت هم اکنون در بازار دوم بورس و در گروه خودرو و ساخت قطعات معامله میشود؛ سایپا با ارزش بازاری حدود ۵۰ هزار و ۴۴۱ میلیارد تومان پس از ایران خودرو بزرگترین شرکت این گروه به حساب میآید.
عرضه خودرو در بورس کالا که از اوایل شش ماهه دوم سال جاری شکل جدیتری به خود گرفت باعث تحولی شگرف در این صنعت شد. این موضوع تا جایی ادامه یافت که شرکت ایرانخودرو بالاخره از زیان خارج شد.
از سوی دیگر زیان سایپا در ۹ ماهه منتهی به پایان آذر امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۶۱ درصد کاهش داشت و به هزار و ۵۳۵ میلیارد تومان رسید.
«خساپا» در فاز اصلاح؛ نقطه برگشت احتمالی کجاست؟
نگاهی به گذشته نمودار قیمتی شرکت سایپا نشان میدهد این سهم علاقه زیادی به حرکت در کانال دارد. از این رو افت و خیزهای نماد خساپا از شهریورماه سال ۱۴۰۰ در چارچوب کانال صعودی با شیب ملایم قرار گرفته است.

روند صعودی خوب سایپا که در آبانماه به دنبال عرضه خودرو در بورس کالا استارت خورد توانست سرانجام پس از ۹ ماه قیمت سهم را از خط روند نزولی پرقدرتی که از ابتدای سال شکل گرفته بود خارج کند.
سایپا با رشد تا محدوده ۲۸۰ تومان به مقاومت داینامیک برخورد و در حال حاضر همسو با شاخص کل بازار سرمایه تا امروز نزدیک به ۱۵ درصد اصلاح را تجربه کرده است.
محدوده حمایتی ۲۳۸ تا ۲۴۲ تومان باعث شد حجم معاملات سهم در روز دوشنبه به شدت افزایش پیدا کند. خریداران با شناسایی این محدوده به عنوان حمایت، اقدام به خرید کردند. سایه شکل گرفته در کندل دوشنبه نیز نشان از همین تلاش طرف تقاضا دارد.
حال اما به نظر میرسد اصلاح خساپا اگر تداوم یابد با از دست رفتن این محدوده، باکس قیمتی ۲۱۵ تا ۲۲۵ تومان را به عنوان حمایت پیش روی خود دارد. جایی که محدوده بین ترازهای ۳۸ درصد و ۵۰ درصد قیبوناچی اصلاحی ترسیم شده روی لگ صعودی اخیر نیز است.
در صورتی که سایپا بتواند از سقف کانال صعودی خود(کانال آبی رنگ) عبور کند میتواند به قیمتهای بالاتر نیز دست پیدا کند و تا تراز بعدی کانال فیبوناچی خود پیش رود.
گزارشهای بیشتر را در صفحه اخبار بورس بخوانید.
مطالعه بیشتر:
گزارش ۹ ماهه ۱۴۰۱ خودرو و خساپا / خودرو بالاخره از زیان خارج شد